ua en ru

Тимошенко і Лазаренко мають погасити борги ЄЕСУ, - нардеп

Борги ЄЕСУ повинні погасити Павло Лазаренко і Юлія Тимошенко, впевнений заступник голови комітету ВР з питань правового забезпечення роботи правоохоронних органів Володимир Олійник.

«Борги ЄЕСУ будуть повертатися за рахунок українського бюджету. По справедливості, далі повинна пройти процедура відшкодування за рахунок винних. Всі особи, які мали відношення до оформлення документів про борги ЄЕСУ - і колишній прем'єр Павло Лазаренко, і Юлія Тимошенко - мають бути покарані», - заявив Олійник, нагадавши, що раніше Тимошенко вже намагалася погасити борги корпорації ЄЕСУ за рахунок держави.

На його думку, судові процеси дали б можливість Тимошенко довести свою невинність, тому їй не слід їх уникати. «Всі ці неявки Юлії Володимирівни викликані одним - вона робить все можливе, щоб уникнути розгляду судом знакових для неї питань. Мається на увазі вбивство Щербаня та сплата податків корпорації ЄЕСУ», - сказав політик.

Юлія Тимошенко, яка очолювала в 1995-1997 рр. корпорацію ЄЕСУ, звинувачується в організації ухилення від сплати податків на загальну суму понад 4,7 млн грн, розкраданні і замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування понад 25 млн грн ПДВ, в службовій підробці й ухилянні від сплати 681 тис грн прибуткового податку. Методом розкрадання бюджетних коштів, стверджує звинувачення, було впровадження корпорацією ЄЕСУ фінансової схеми приховування валютної виручки з використанням підконтрольних офшорних компаній. Крім того, борг України перед Міноборони РФ за зобов'язаннями ЄЕСУ, гарантованими урядом Лазаренка, становить 400 млн дол.

Читайте також: Суд по справі Тимошенко щодо ЄЕСУ перенесли на 7 червня