ua en ru

Тимошенко у Брюсселі зустрілася з президентом ЄНП

Тимошенко у Брюсселі зустрілася з президентом ЄНП Фото: Жозеф Доль та Юлія Тимошенко (ba.org.ua)

Юлія Тимошенко та Жозеф Доль обговорили поточну політичну та соціально-економічну ситуацію в Україні

Голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко сьогодні, 23 листопада, в рамках робочого візиту до Брюсселя, провела зустріч із президентом Європейської народної партії (ЄНП) Жозефом Долем. Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Батьківщини".

Як зазначається, сторони обговорили поточну політичну та соціально-економічну ситуацію в Україні. Тимошенко поінформувала Доля про "порушення демократичних стандартів, які були зафіксовані під час проведення виборів голів і депутатів в об’єднаних територіальних громад в Україні 29 жовтня 2017 року".

Зокрема, за даними прес-служби, мова йшла про "тиск на кандидатів від опозиційних партій, керівників місцевих партійних організацій, включаючи погрози і залякування, використання владою правоохоронних органів та значне погіршення ситуації зі свободою слова".

Тимошенко наголосила, що, незважаючи на всі перешкоди, "Батьківщина" отримала найбільшу підтримку українців.

Президент ЄНП у свою чергу привітав "Батьківщину" з перемогою на виборах, яка є членом родини ЄНП, і наголосив, що виборчі процеси повинні відбуватися згідно з європейськими стандартами, без використання адміністративного ресурсу і тиску на опозиційних кандидатів.

Окрім того, під час зустрічі політики обговорили боротьбу з корупцією в Україні. Тимошенко звернула увагу на особливу роль громадянського суспільства у подоланні системної корупції та необхідність проведення реальних реформ, а не їхньої імітації, "як це робить влада України".

Також мова йшла про конфлікт на Донбасі, ситуацію в анексованому Криму та про питання, пов’язані з агресією Росії.

У зустрічі також брав участь заступник голови партії "Батьківщина", голова парламентського комітету з прав людини Григорій Немиря.

Зазначається, що 22-23 листопада Тимошенко та Немиря перебувають з робочим візитом у Брюсселі для участі у зустрічі лідерів партій-членів Європейської народної партії, яка проходить в рамках підготовки до саміту "Східного Партнерства" Європейського Союзу.

Голова партії "Батьківщина" вже провела зустріч з генеральним секретарем ЄНП Антоніо Лопес-Істурізом. Він також привітав Тимошенко з високим рівнем підтримки її політичної сили в Україні та висловив глибоке занепокоєння через заяви про тиск на опозицію.