ua en ru

Тіллерсон відхилив ідею Лаврова про спільне розслідування хімічної атаки в Сирії

Тіллерсон відхилив ідею Лаврова про спільне розслідування хімічної атаки в Сирії Фото: Рекс Тіллерсон і Сергій Лавров

Тіллерсон виступає за організацію незалежного розслідування силами ООН і ОЗХО

Держсекретар Сполучених Штатів Америки Рекс Тіллерсон відхилив ідею міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова про розслідування хімічної атаки в Сирії експертами з західних країн, Росії та країн Близького Сходу. Про це повідомляє ТАСС.

За словами Лаврова, Тіллерсон виступає за організацію незалежного розслідування на основі тих структур, які були створені в ООН і в Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХО).

"Ми запропонували доповнити ці структури також експертами, професіоналами в цій сфері, які були б запрошені і з західних країн, і з Росії, і з країн регіону... Ми навіть висловилися за те, щоб Росія спільно з США таку ініціативу висунули. Але він виявився не готовий ", - сказав Лавров

Відзначають, що пропозицію Росії було внесено в Організацію по забороні хімічної зброї (ОЗХО).

"Внесено нашу пропозицію про формування такої делегації із залученням додаткових інспекторів", - повідомив Лавров на прес-конференції у Москві.

Він також розповів, що йому "в цілому сподобалося", як пройшли переговори з Тіллерсоном, зустріч була "не марною". Він додав, що "в практичному плані" обидві сторони домовилися "встановити діалог з цілого ряду важливих питань, у тому числі по інвентаризації тих проблем, які були створені попередньою адміністрацією".

Нагадаємо, Тіллерсон і Лавров обговорили політичну долю сирійського президента.