ua en ru

Тіллерсон і Лавров обговорили сирійську кризу і виконання мінських домовленостей

Тіллерсон і Лавров обговорили сирійську кризу і виконання мінських домовленостей Фото: Рекс Тіллерсон і Сергій Лавров (flickr.com/mfarussia)

У Нью-Йорку завершилася зустріч держсекретаря США з главою МЗС Росії

У Нью-Йорку (США) в постійному представництві РФ при ООН завершилася зустріч держсекретаря США Рекса Тіллерсона з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим. Про це повідомив "Інтерфакс".

За інформацією агентства, неформальна зустріч Лаврова і Тіллерсона відбулася ввечері в неділю, 17 вересня, за місцевим часом і тривала близько 45 хвилин.

"17 вересня в Нью-Йорку відбулася зустріч міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова і держсекретаря США Тіллерсона. Сторони обговорили взаємодію із сирійської кризи та інші аспекти ситуації на Близькому Сході та на півночі Африки, а також перебіг реалізації мінських домовленостей", - повідомила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова.

Голова комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов заявив, що одним із приводів зустрічі Лаврова і Тіллерсона могло бути засідання щодо реформи ООН, яке відбудеться в понеділок.

"Безумовно, двом країнам, які є постійними членами Ради безпеки, потрібно узгоджувати свої дії в контексті майбутньої Генасамблеї", - додав він.

Нагадаємо, раніше під час телефонної розмови в суботу, 16 вересня, голова Держдепартаменту США Рекс Тіллерсон обговорив з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим ситуацію в Сирії і в Україні.