ua en ru

Тіллерсон виключив варіант військового конфлікту між США та КНДР

Тіллерсон виключив варіант військового конфлікту між США та КНДР Фото: Рекс Тіллерсон (U. S. Air Force photo)

Трамп хоче дати зрозуміти, що США в змозі захистити себе

Останні події не припускають, що між Сполученими Штатами Америки та Північної Кореєю розгориться військовий конфлікт. Про це заявив державний секретар США Рекс Тіллерсон, передає Associated Press.

"Американці повинні добре спати ночами. Ніщо з того, що я бачив, і нічого з того, що я знаю, не вказує на те, що ситуація різко змінилася за останні 24 години", - заявив Тіллерсон.

Також, за словами Тіллерсона, президент США Дональд Трамп намагається направити КНДР чітке і ясне послання, щоб не було сумнівів у тому, що Америка може захистити себе.

"Те, що робить президент, являє собою сильне послання Північної Кореї на мові, який може зрозуміти Кім Чен Ин, тому що він, схоже, не розуміє дипломатичну мову. Я думаю, що президент просто вказати північнокорейського режиму на безсумнівну здатність США захистити себе. США захистять себе і своїх союзників", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Пхеньян вивчає можливість нанесення ракетного удару по базі ВПС США на тихоокеанському острові Гуам, розташованому в 4 тис. км від КНДР.