ua en ru

Тігіпко висловив подяку своїм прихильникам за підтримку

Народний депутат України Сергій Тігіпко висловив подяку своїм прихильникам за підтримку на виборах Президента. Також він закликав владу припинити ескалацію конфлікту на сході і висловив переконання, що кризу можна і потрібно вирішити мирним шляхом. Про це йдеться у заяві політика.

"У першу чергу, я б хотів подякувати всім, хто прийшов на виборчі дільниці, щоб підтримати мене на виборах Президента. Я з великою повагою і великою відповідальністю ставлюся до того, що ви зробили. Я також хотів би висловити подяку всім тим людям, які прийшли на вибори. Вважаю, що ми всі разом зробили дуже правильний крок. Країні потрібна нова легітимна влада. І те, що з'явився легітимний Президент країни - це дуже важливо. Я уважно стежив за тим, як проходили вибори по всій країні. Як було складно голосувати людям в Донецьку і в Луганську, і в цих областях. Вам - особлива подяка, так як там цей процес був пов'язаний з ризиком для життя", - зазначив політик.

Він підкреслив, що в інших областях, на півдні країни, була також невелика явка. "Я розумію, що це пов'язано з великою недовірою до влади. Думаю, владі ще дуже багато треба буде попрацювати над тим, щоб відновити цю довіру", - підкреслив Тігіпко.

"Ті люди, які прийшли на вибори, на мій погляд, перш за все, голосували за мир у країні. І, на жаль, сьогодні нинішня влада робить все, щоб конфлікт був вирішений силовим шляхом. На мій погляд, це фатальна, трагічна помилка для всієї нашої країни", - переконаний політик.

Тігіпко підкреслив, що силовим шляхом неможливо вирішити ситуацію в Україні.

"Не вірю, що сьогодні є якесь військове вирішення конфлікту. Рано чи пізно ми зобов'язані будемо сісти за стіл переговорів. Мені не зрозуміло, чому ми не можемо це зробити зараз. Сподіваюся, що прихід нового Президента змінить ситуацію. Сподіваюся, що йому вдасться консолідувати всі сили всередині України, які готові до мирного вирішення конфлікту. Впевнений, що такі люди на сході є. І вони готові до таких переговорів", - вважає він.

Тігіпко також зазначив, що становленню миру в Україні "сприяли б і міжнародні конференції, які потрібно провести з участю Росії, від якої залежить дуже багато. І Росію необхідно підштовхувати на міжнародному рівні до того, щоб вона активно впливала на мирне врегулювання конфлікту в Україні".

"Я є переконаним прихильником мирного вирішення конфлікту. Я вважаю, що миру в Україні потрібно досягти за будь-яку ціну", - резюмував він.