ua en ru

Тейшейра не зміг зустрітися з Тимошенко

Голова представництва ЄС в Україні Жозе Мануел Пінту Тейшейра не зміг зустрітися сьогодні з екс-прем'єр-міністром, головою партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко в Центральній клінічній лікарні №5 "Укрзалізниці" у Харкові. Про це він заявив журналістам під стінами лікарні, передає прес-служба партії "Батьківщина".

За словами Тейшейри, до приміщення закладу його не пропустила охорона лікарні. Тейшейра хотів передати Тимошенко листа, в якому йдеться про те, що він уже майже 10 місяців намагається з нею зустрітися. Як стверджує Тейшейра, весь цей час він чекає згоди української влади на цю зустріч.

Оскільки охорона лікарні не пропустила його до Тимошенко без дозволу з пенітенціарної служби, тепер голова представництва ЄС в Україні буде направляти листа з проханням такого дозволу до пенітенціарної служби Харківської області.

Як сказав Тейшейра, він приїхав до Харкова на матч із Португалією, але до матчу сподівався зустрітися з Тимошенко.

14 червня голова фракції "Зелені/Європейський вільний альянс" у Європейському парламенті Ребекка Хармс та депутат Європейського парламенту Вернер Шульц зустрілися із засудженою до 7 років Юлією Тимошенко у Харкові.

Нагадаємо, термін повноважень Тейшейри в Україні закінчується влітку цього року, на посаді голови представництва ЄС його замінить Ян Томбінський.