ua en ru

Територія навколо Новобогданівки залишається вибухонебезпечною, - Запорізька ОДА

Територія довкола Новобогданівки залишаэться вибухонебезпечною, її не до кінця розчистили від артснарядів. Про це заявив голова Запорізької облдержадміністрації Борис Петров, передає "5 канал".

Цим голова ОДА пояснив вчорашній інцидент, коли через вибух у військовій частині постраждали двоє солдатів строкової служби. Вибух пролунав опів у побутовій кімнаті на території військової частини під Новобогданівкою. У приміщенні були двоє солдатів строкової служби. За інформацією МНС, у руках одного з них розірвався великокаліберний кулеметний патрон. Унаслідок вибуху обох солдатів шпиталізували. Стан одного з них, уродженця Донецька - тяжкий.
Нагадаємо, військову базу під Новобогданівкою заснували у 1955 році, і станом на 2004 рік була перевантажена. Дві третини боєприпасів зберігали просто неба. 6 травня 2004 року там сталося займання. Як наслідок, почали вибухати артснаряди та інші боєприпаси. Тоді загинули 5 осіб, 81 людину шпиталізували. Пожежу на артскладах вдалося загасити лише за два тижні.