ua en ru

У Тернополі СБУ затримала на хабарі 2 поліцейських

У Тернополі СБУ затримала на хабарі 2 поліцейських Фото: затримання поліцейських

Вони вимагали у жителя Тернополя 1,6 тис. доларів за закриття кримінальної справи

Служба безпеки України спільно з працівниками внутрішньої безпеки поліції затримали на хабарі старшого оперуповноваженого кримінальної поліції та начальника одного з відділень слідчого відділу головного управління Національної поліції у Тернопільській області. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Здирники вимагали у жителя Тернополя 1600 доларів за закриття кримінального провадження, відкритого за ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що правоохоронці затримали зловмисників безпосередньо під час отримання хабара поблизу адміністративних будівель Нацполіції.

Військовою прокуратурою Тернопільського гарнізону розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 КК (одержання неправомірної вигоди). Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення інших можливих фактів отримання хабарів правоохоронцями. Вирішується питання про оголошення "хабарникам" підозри.

Нагадаємо, 24 лютого співробітники СБУ спільно з Національним антикорупційним бюро та внутрішньою безпекою поліції провели багатоходову спецоперацію та викрили масштабну корупційну схему, організовану високопосадовцями прокуратури та поліції у Тернопільській області.