ua en ru

Тереза Мей пропонує податок для іноземців на купівлю майна у Британії

Тереза Мей пропонує податок для іноземців на купівлю майна у Британії Фото: Тереза Мей (Getty Images)

Прем'єр-міністр Британії вважає, що це дозволить зупинити зростання цін на житло

Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей під час інтерв'ю повідомила, що в майбутньому планує ввести в країні додатковий податок на купівлю майна іноземцями. Про це передає The Sunday Times.

Мей вважає, що така ініціатива дасть можливість зупинити зростання цін на житло в Британії. Вона розповіла, що іноземні покупці зіткнуться з більш вигідною ставкою гербового збору, який є митом з фізичних і юридичних осіб при придбанні нерухомості, землі тощо.

Завдяки цій пропозиції люди і підприємства, що не платять податки в Британії, зможуть отримати при купівлі майна в країні надбавку у вигляді цього мита в розмірі від 1 до 3 відсотків.

Мей вважає, що надходження в бюджет, що будуть накопичуватися від цього податку, підуть на програму боротьби з бездомними.

Нагадаємо, Тереза Мей з трибуни ООН звинуватила РФ в порушенні міжнародних норм. Виступаючи в Нью-Йорку на 73-й сесії Генасамблеї ООН прем'єр Британії Тереза Мей заявила, що Росія безцеремонно порушує міжнародні норми захоплюючи території, а також використовують хімічну зброю в інших країнах.