ua en ru

​​Тереза Мей може покинути свою посаду через півроку

​​Тереза Мей може покинути свою посаду через півроку Фото: Тереза Мей (twitter.com/theresa_may)

Лейбористська партія вже готується до чергових виборів

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей може покинути свій пост через півроку. Про це заявив депутат парламенту Британії від Лейбористської партії Ендрю Гвінн, пише газета Telegraph.

За його словами, партія вже готується до чергових виборів. Гвінн також стверджує, що консерватори були настільки розколоті під час Brexit, що уряд стикається з колапсом кожен раз, коли доводиться ухвалювати важкі рішення під час переговорів.

Як розповів британський депутат, лейбористи шукають кандидатів на приблизно 75 місць у парламенті. Крім того, вже збираються гроші в спеціальний передвиборний фонд.

"Хто знає, як Торі відреагують на білль про Brexit, або якщо білль не буде і вони почнуть виступати проти Терези Мей", - зазначив Гвінн.

Він вважає, що консерватори "в повному безладі" через проблеми Європи. Цей "провал" партії - відсутність єдиного фронту щодо Brexit - може стати виборчим активом лейбористів, упевнений Гвінн. На думку лейбориста, половина консерваторів буде вважати будь-який результат угоди з Євросоюзом - капітуляцією.

Нагадаємо, у червні відбулися дострокові вибори в парламент, які ​​Мей планувала використовувати для зміцнення позицій консерваторів перед Brexit, але результат голосування був такий, що консерваторам, які отримали 317 голосів, довелося об'єднатися з демократами-юніоністами, щоб сформувати уряд. Лейбористи отримали 262 мандата, поліпшивши свої позиції на 30 місць.