ua en ru

Теракт в Нью-Йорку: в Узбекистані допитують родичів підозрюваного

Теракт в Нью-Йорку: в Узбекистані допитують родичів підозрюваного Фото: поліція США (FBI.gov)

Слідство почалося після того, як президент Узбекистану висловив готовність допомогти в розслідуванні нападу

В Узбекистані допитують матір, батька та сестру уродженця Узбекистану Сайфулла Саіпова, підозрюваного в нападі в Нью-Йорку 31 жовтня. Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на джерело в службах безпеки цієї країни на умовах анонімності.

Повідомляється, що слідство почалося після того, як президент Узбекистану Шавкат Мирзийоев висловив готовність допомогти американським колегам в розслідуванні нападу.

Як наголошується, поліція ідентифікувала нападника як 29-річного вихідця з Узбекистану, який законно прибув в США в 2010 році. За словами очевидців, чоловік викрикував "Аллаху Акбар", однак у поліції поки немає даних про зв'язки Саіпова з екстремістськими організаціями.

Нагадаємо, раніше влада Узбекистану висловили готовність допомогти владі США у розслідуванні нападу в Нью-Йорку, вчиненого вихідцем з цієї країни.

Як відомо, 31 жовтня на Манхеттені в Нью-Йорку невідомий на пікапі виїхав на велодоріжку, на якій знаходилися люди. Поліція розглядає наїзд автомобіля на людей як терористичний акт. Повідомляється, що число загиблих в результаті теракту зросла до восьми осіб.