ua en ru

Теракт в Ніцці не відлякає українських туристів від відпочинку в Європі, - експерт

Теракт в Ніцці не відлякає українських туристів від відпочинку в Європі, - експерт Фото: теракт в Ніцці не відлякає українських туристів

При цьому експерт зазначив, що Ніцца не є масовим напрямком для туристів

Теракт в Ніцці не злякає українських туристів, а вірогідне зниження вартості путівок приверне українців на відпочинок у Європу. Про це РБК-Україна розповів директор туристичного оператора "Туристичний лідер" Олександр Новиковський.

"Український турист чутливий до коливань вартості: якщо зараз ціни обваляться в половину, то люди поїдуть куди завгодно", - зазначив Новиковський.


Разом з тим він підкреслив, що трагедія в Ніцці, як і теракти по всій Європі, в цілому впливають на туристичний попит.

"Будь-який теракт в будь-якій країні впливає на збільшення або падіння попиту, але говорити про те, чи буде спад з боку українських туристів поки складно. По-перше, Ніцца - це не масовий напрямок. Франція велика, можливо, в цей регіон будуть менше їхати в інші регіони - час покаже", - заявив Новиковський.

У той же час, за його словами, український турист у своїй масі воліє популярні напрямки, де спрощений візовий режим.

"Якщо брати українських туристів, то зараз користуються попитом масово ті країни, які безвізових для українців - це, в першу чергу, Туреччина, Єгипет. Також популярні Болгарія, Греція", - додав директор "Туристичного лідера".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що після теракту в Ніцці туристи відміняють свої замовлення та виїжджають з міста.