ua en ru

Теракт на блокпості під Маріуполем готував командир бойовиків з позивним "Сват", - Лубківський

Теракт на блокпості під Маріуполем готував  командир бойовиків з позивним "Сват", - Лубківський
Вибух на блокпості під Маріуполем Донецької області готувався і здійснювався під керівництвом командира бойовиків з позивним "Сват".

Вибух на блокпості під Маріуполем Донецької області готувався і здійснювався під керівництвом командира бойовиків з позивним "Сват". Про це заявив радник голови Служби безпеки України Маркіян Лубківський в ефірі телеканалу "112 Україна".

"СБУ оперативно розкритий цей теракт, який забрав життя двох наших співвітчизників. У нас є інформація щодо виконавців, ті, хто готував теракт і технології, по якій готувалося це злочин... Безпосередньо причетний до теракту бойовик з позивним "Гюрза" - Бабарикін Захар Олександрович, заступник командира підрозділу бойовиків армії "ДНР" з місцем дислокації в селі Саханка і Безіменне Новоазовського району", - зазначив Лубківський.

"Цей теракт готувався і був здійснений під керівництвом командира підрозділу Вадима Савенко, його позивні "Сват" або "Сова", і участю командира одного з підрозділів, позивний "Чехов". Місце дислокації підрозділу також Саханка Новоазовського району", - додав радник голови СБУ.

Він підкреслив, що теракт на блокпості під Маріуполем готувався фахівцями РФ.

Нагадаємо, вчора під час вибуху на блокпості під Маріуполем загинули 2 військових, ще 1 отримала поранення.