ua en ru

Теракт в Єрусалимі: біля входів на Храмову гору встановлюють металошукачі

Теракт в Єрусалимі: біля входів на Храмову гору встановлюють металошукачі Фото: Храмова гора в Єрусалимі (Robert Civiak flickr)

Ізраїль відновить доступ до Храмової гори після теракту в Єрусалимі

Після теракту в Єрусалимі, біля входів на Храмову гору встановлюють металошукачі, плануючи відновлення доступу до святих місць. Про це повідомляє AP.

"Ізраїль планує відкрити храм в Єрусалимі після прийняття дуже рідкісного кроку щодо його закриття через смертельний напад, який викликав побоювання з приводу нових випадків насильства", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху, після консультацій з посадовими особами безпеки доступ буде відновлений у неділю вдень з посиленням заходів безпеки, які включають встановлення металошукачів біля вхідних воріт і додаткові камери безпеки, щоб переконатися, що відвідувачі йдуть у святі місця без зброї.

Так, сьогодні вранці ізраїльські військові провели перевірку безпеки і почали встановлювати детектори. Враховуючи, що очікується велика кількість відвідувачів, нові заходи можуть уповільнити рух і викликати появу черг.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті теракту в Єрусалимі (Ізраїль) загинули двоє поліцейських, які отримали важкі поранення в ході нападу на Храмовій горі.