ua en ru

Теракт в Барселоні: поліція заявила про продовження спецоперації

Теракт в Барселоні: поліція заявила про продовження спецоперації Фото: поліція Барселони (instagram.com barcelona_GUB)

Поліція розповіла подробиці ліквідації головного підозрюваного

Незважаючи на ліквідацію головного підозрюваного в організації та здійсненні теракту в Барселоні, поліцейська спецоперація в Каталонії триває. Про це заявив глава каталонської поліції Хосе Луїс Траперо, передає La Vanguardia.

"Поліцейську операцію не закінчено. Але ми говорили, що працюємо над теорією, що терористичний осередок складався з 12 осіб. Четверо затримані, двоє загинули в Альканарі, п'ятеро - в Камбрільсі, один зараз - в Субіратсі", - заявив Траперо.

Він також підтвердив смерть імама Абдельбакі ас-Саті, який, за даними поліції, міг бути ключовим організатором теракту в Барселоні. Крім того, Траперо розповів подробиці ліквідації виконавця теракту Юнеса Абуяакуба. Зокрема, повідомлення про його місцезнаходження надійшло від жительки Субіратса та від джерела поліції. Правоохоронці застосували зброю, коли побачили на підозрюваному пояс, схожий на пояс смертника.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція підтвердила ліквідацію організатора теракту в Барселоні. Спочатку поліція повідомила про затримання Абуяакуба в Сан-Садурні-д'Аноя. Проте пізніше в Субіратсі поліція застрелила чоловіка з поясом смертника. Згодом виявилося, що загиблий був головним підозрюваним в організації теракту в Барселоні.