ua en ru

Темпи зростання світової торгівлі скоротилися до 1,4% за квартал

Темпи зростання світової торгівлі скоротилися до 1,4% за квартал Фото: зростання світової торгівлі сповільнився

При цьому аналітики прогнозують впевнене зростання світової економіки

В I кварталі 2017 року, порівняно з останнім кварталом минулого року, темпи зростання світової торгівлі дещо сповільнилися. Про це свідчать дані Нідерландської бюро аналізу економічної політики (CPB).

Так, в січні-березні 2017 року зростання обсягів торгівлі у світі склав 1,4, тоді як в IV кварталі 2016 - 1,7%. При цьому в лютому спостерігалося зниження на 0,8%, але в березні обсяги збільшилися на 1,5%.

За оцінками аналітиків, минулий рік був найбільш вдалим для торгівлі з часів світової фінансової кризи 2008 року і служить передумовою для прискорення зростання світової економіки в подальшому.

У свою чергу, Всесвітня торгова організація у своєму дослідженні зв'язала темпи зростання світової торгівлі та інвестиції. В організації зазначили посилення зростання інвестицій в 2017 році і розраховує на збільшення обсягу торгівлі на 2,4% з прискоренням до 4% в 2018 році.

Нагадаємо, за прогнозами Міжнародного валютного фонду, до 2022 року Британія може покинути п'ятірку провідних світових економік.