ua en ru

Температурний мінімум в житлових будинків має бути не нижче 18 градусів, - МОЗ

Температурний мінімум в житлових будинків має бути не нижче 18 градусів, - МОЗ Фото: МОЗ

Більш низькі температури можуть сприяти переохолодженню організму людини

Температурний мінімум в жилих приміщеннях має бути не нижче 18 градусів. Про це йдеться в рекомендації Міністерства охорони здоров`я України щодо можливого зниження мінімально допустимої температури у житлових приміщеннях з 18 до 16 градусів, повідомляє прес-служба МОЗ.

"Питання щодо зниження мінімально допустимої температури повітря у житлових приміщеннях до 16 градусів не дуже коректне, оскільки відсутні інші параметри мікроклімату, зокрема вологість. Виходячи з того, що в житлових приміщеннях мешкають дорослі, діти та люди похилого віку (в тому числі хворі) були проаналізовані основні нормативні документи, в яких розглядається питання мікроклімату закритих приміщень. Розглянувши відповідні нормативні документі та рекомендації, зроблений висновок, що розрахункова температура повітря в житлових кімнатах не повинна бути нижчою за 18 градусів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, більш низькі температури у приміщеннях, можуть сприяти переохолодженню організму людини, що буде сприяти загостренню хронічних захворювань та виникненню захворювань органів дихання та розповсюдженню інфекційних захворювань.

Також зазначається, що зниження температури повітря у житловому приміщенні може призвести до порушення нормативного повітрообміну та збільшення вологості у приміщеннях квартири. Це також може спричинити ураження огороджувальних конструкцій пліснявими грибами, що є ризиком виникнення алергічних захворювань і захворювань органів дихання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мінрегіон допускає зниження температурного мінімуму для житлових приміщень з 18 до 16 градусів.

Разом з тим, Кабмін не має наміру знижувати температурний мінімум для житлових будинків з 18 до 16 градусів.