ua en ru

TeleTrade: виробничий сектор Франції не виправдав очікувань економістів

Центральний банк Франції опублікував результати досліджень підсумків минулого місяця. Згідно з цими даними, індекс довіри у французькому секторі виробництва впав до позначки 95. Нагадаємо, що в червні показник дорівнював 96 і економісти прогнозували його зростання до 97. Поряд з цим скоротився обсяг нових замовлень. Баланс замовлень у всіх галузях виявився менше очікуваних значень, за винятком транспортного обладнання в неавтомобильном секторі.

Основна частина промислових сегментів Франції збільшила обсяги виробництва. Спад спостерігається в таких галузях, як автомобілебудування, виготовлення пластмас і гуми.

Що стосується статистичних даних, то рівень довіри в сфері послуг збільшився з 90 до 91. Дефіцит торгового балансу Франції становив 4,44 млрд євро. Обсяги експорту збільшилися до 36,2 млрд євро. Водночас імпорт знизився до 40,6 млрд євро.

Зазначимо, що на думку МВФ, щоб підтримати подальше зростання економіки, Франція повинна буде послабити режим бюджетної економії. Згідно з прогнозами, у 2013 році ВВП Франції скоротиться на 0,2%, в наступному році аналітики припускають зростання на 0,8%.

За матеріалами компанії TeleTrade