ua en ru

TeleTrade: експерти з оптимізмом оцінюють динаміку невиробничого сектора Китаю

Як показали результати останніх досліджень, які були представлені сьогодні британським банком HSBC, індекс ділової активності невиробничого сектора китайської економіки залишився без змін у попередньому місяці - на рівні 51,3 пункту. Варто також відзначити, що липневе значення PMI виявилося нижче середнього показника за перше півріччя - 52,3 пункту.

Коментуючи останні дані, головний економіст HSBC в Китаї Цюй Хунбінь заявив, що багато експерти з оптимізмом оцінюють перспективи невиробничого сектора китайської економіки. «У найближчі місяці уряд КНР оприлюднює інформацію про заходи щодо стимулювання економіки, що може стати новим фактором зростання невиробничого сектора», - підкреслив він.

Додамо, що зростання індексу PMI вище значення 50, сигналізує про пожвавлення невиробничих галузей, зниження - про стагнацію. Індекс HSBC є альтернативою PMI, що розраховується Китайською федерацією логістики і закупівель. За її даними PMI в липні невиробничого сектора китайської економіки становило 54,1 пункту, що на 0,2 вище червневого показника. Значення і динаміка цих показників не завжди збігаються, що обумовлено відмінностями в методах моніторингу та розрахунку.

За матеріалами компанії TeleTrade