ua en ru

У телефонній розмові з Дутерте Трамп назвав Кім Чен Ина "божевільним з ядерною зброєю"

У телефонній розмові з Дутерте Трамп назвав Кім Чен Ина "божевільним з ядерною зброєю" Фото: Трамп назвав Кім Чен Ина "божевільним з ядерною зброєю"

Також Трамп додав, що північнокорейському лідерові не можна "дозволяти таку свободу"

Президент США Дональд Трамп під час телефонної розмови з президентом Філіппін Родріго Дутерте назвав лідера КНДР Кім Чен Ина "божевільним з ядерною зброєю", передає The Washington Post з посиланням на стенограму бесіди, зроблену урядом Філіппін.

У телефонній розмові з Дутерте, яка відбулася 29 квітня, Трамп намагався з'ясувати є Кім Чен Ин "стабільним або нестабільним", а також висловив задоволення нещодавніми невдалими випробуваннями ракет Північної Кореї, зазначивши, що "всі його ракети зазнають невдачі, це хороша новина".

Дутерте у свою чергу відповів, що північнокорейський лідер "грає зі своїми бомбами, своїми іграшками" і припустив, що Кім Чен Ин "не в собі і одного разу він може просто збожеволіти". Це спонукало Трампа нагадати про "два атомних підводних човни", відправлених у регіон Пентагоном минулого місяця.

"Ми не можемо дозволити божевільному з ядерною зброєю таку свободу. У нас багато вогневої потужності, більше, ніж у нього, разів у 20, але ми не хочемо її використовувати", - уточнив Трамп.

Нагадаємо, раніше посол США в ООН Ніккі Хейлі заявила, що останній запуск балістичної ракети Північної Кореї стався через "параною" її лідера Кім Чен Ина після нещодавніх виборів у Південній Кореї.