ua en ru

Телефон голови апарату Білого дому могли зламати, - Politico

Телефон голови апарату Білого дому могли зламати, - Politico Фото: Джон Келлі (State Department photo-Public Domain)

Джон Келлі звернувся в IT-департамент через неналежну роботу телефону

У Білому домі вважають, що особистий телефон керівника апарату адміністрації президента США Дональда Трампа Джона Келлі в грудні 2016 року могли зламати. Про це повідомили неназвані працівники адміністрації, передає Politico.

За інформацією видання, до даних на мобільному телефоні Келлі могли отримати доступ ще під час його керівництва Міністерством внутрішньої безпеки.

Зламування запідозрила служба техпідтримки Білого дому після того, як Келлі поскаржився на некоректне завантаження оновлень програмного забезпечення.

З його слів, він фіксував неправильну роботу телефону протягом місяців.

Видання зазначає, що можливе зламування телефону Келлі викликало занепокоєння в Білому домі з приводу втручання хакерів й іноземних урядів у роботу адміністрації.

Джерела повідомили, що фахівці підготували спеціальну закриту доповідь щодо обставин інциденту, а IT-департамент дійшов висновку, що телефон Келлі зламаний і його більше не слід використовувати.

Водночас сам Келлі зазначив, що з тих пір, як перейшов на роботу в Білий дім, не використовував свій мобільний телефон.

Джерело видання повідомило, що голова апарату Білого дому покладався на службові засоби зв'язку для робочої комунікації.

Нагадаємо, російські хакери викрали дані Агентства національної безпеки (АНБ) Сполучених Штатів щодо його проникнення в мережі інших країн для захисту від кібератак.