ua en ru

У Техасі заарештували поліцейського, який застрелив афроамериканського підлітка

У Техасі заарештували поліцейського, який застрелив афроамериканського підлітка Фото: поліція

У Техасі заарештували колишнього поліцейського Роя Олівера

В Техасі заарештували колишнього поліцейського Роя Олівера за звинуваченням у тому, що він, будучи при виконанні, застрелив 15-річного афроамериканського підлітка Джордана Едвардса. Про це повідомляє USA Today.

Олівер з'явився в поліцейську дільницю після того, як йому в офіційному порядку пред'явили звинувачення. Його взяли під арешт і незабаром випустили на свободу під заставу в розмірі 300 тис. доларів. Коли почнеться судовий розгляд, поки не уточнюється.

Так, інцидент стався вночі 29 квітня. Олівер прибув за викликом в передмістя Далласа. Поліцейський відкрив вогонь по автомобілю, на якому Едвардс, два його брати й інші підлітки в поспіху виїжджали з вечірки. Одна з куль потрапила підлітку в голову, його похорон заплановано на 6 травня.

Представники поліції спочатку заявили, що автомобіль їхав прямо на Олівера, незважаючи на попередження, однак після перевірки портативних камер, які були у присутніх на місці охоронців закону, ця версія не підтвердилася.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Техаському університеті (США) студент, озброєний ножем, напав на тих, хто перебував на території навчального закладу, в результаті одна людина загинула, троє постраждали.