ua en ru

У Тегерані розпочалася зустріч з нафти Ірану, Іраку, Катару і Венесуели

У Тегерані розпочалася зустріч з нафти Ірану, Іраку, Катару і Венесуели Фото: видобуток нафти

Представники держав обговорять питання підтримки цін на нафту та стабілізації світового енергоринку

Міністр нафти Ірану Бижан Зангане, міністр нафти Іраку Адель Абдул Махді, міністр енергетики Катару Мохаммед аль-Сада і міністр нафтової і гірничорудної промисловості Венесуели Эулохио дель Піно приступили до переговорів з питань підтримки цін на нафту та стабілізації світового енергоринку. Про це повідомило іранське агентство Shana.

Міністр нафти ОАЕ Сухейль бін Мохаммед аль-Мазруэй повідомив у вівторок, що нафтова політика його країни відкрита до співпраці зі всіма експортерами з питань стабільності ринку. Однак нічого більше він не уточнив.

За інформацією Reuters з посиланням на два неиранских джерела, близькі до обговорення в ОПЕК, повідомили, що Тегерану можуть запропонувати особливі умови в рамках домовленості про заморожування видобутку нафти.

Нагадаємо, раніше Росія, Саудівська Аравія, Катар і Венесуела заявили про готовність заморозити видобуток нафти на січневому рівні за умови приєднання до цієї ініціативи інших експортерів.

влада Ірану відмовилися заморожувати видобуток нафти і не мають наміру приєднуватися до домовленості, укладеної представниками Росії і трьох країн ОПЕК