ua en ru

Через сильні морози в Європі загинули 73 людини

Через сильні морози в Європі загинули 73 людини Фото: мігранти з Близького Сходу в Сербії

Цього тижня на Балканах замерзли 15 людей

Через сильні морози та снігопади, які спостерігаються в Європі останнім часом, органи влади зафіксували 73 смертельні випадки. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Найнижчі за останні десятиліття температури і сильні снігопади на Балканах, у Греції та Східній Європі спричинили десятки смертей та перебої в подачі електроенергії. Цієї зими в регіоні спостерігається найбільше з 1963 року похолодання. Показники термометрів у нічний час опускаються нижче мінус 20 градусів за Цельсієм. Лише цього тижня на Балканах замерзали 15 людей. Більшість з них - літні люди, а також безпритульні.

"Гуманітарні агенції з надання допомоги попередили, що безпритульні та мігранти є серед найбільш вразливих до екстремального холоду. Особливо турбує те, відзначає агенція ООН, що понад 15 з половиною тисяч мігрантів і шукачів притулку розміщувалися на грецьких островах у таборах, які не мають адекватної інфраструктури", - повідомляє "Радіо Свобода".

Схожа ситуація спостерігається і в Сербії. Там перебуває понад 7,5 тис. мігрантів. Сербська влада 11 січня закликала всіх мігрантів переїхати до центрів притулку під час холодів. Але сотні мігрантів залишилися в саморобних укриттях, на занедбаних складах і в залізничних вагонах в Белграді.

Нагадаємо, опубліковані фото негоди в Європі. У деяких регіонах температура сягає - 42.