ua en ru

Тайсона можуть дискваліфікувати на три матчі

Тайсона можуть дискваліфікувати на три матчі Фото: Тайсон (shakhtar.com)

ФФУ може постфактум покарати гравця

Бразильський легіонер донецького "Шахтаря" Тайсон може бути дискваліфікований на три гри. Про це повідомляє ua-football.com.

Під час матчу "гірників" проти каменської "Сталі" (2:1) хавбек вдарив по обличчю суперника Артура Данієляна, отримавши за це лише жовту картку. Вчора Комітет арбітрів Федерації футболу України (ФФУ) визнав, що рефері поєдинку Іван Бондар повинен був покарати Тайсона червоною карткою за агресивну поведінку.

КДК ФФУ може постфактум покарати гравця. Згідно Дисциплінарних правил ФФУ, агресивна поведінка під час гри "тягне" за собою дискваліфікацію на три матчі.

Наголошується, що українське футбольне законодавство вкрай неохоче приймає рішення про дисквалификациї, якщо рефері не пред'явив порушнику червону картку. Одним з рідкісних винятків став інцидент в 2011 році, коли інший гравець "Шахтаря" Фернандіньо, який отримав бан на один матч за удар ліктем суперника.

Нагадаємо, півзахисник донецького "Шахтаря Тарас" Степаненко пропустив стартовий матч української Прем'єр'єр-ліги (УПЛ) сезону 2017/18 через дискваліфікацію.