ua en ru

Тарута закликає сепаратистів звільнити залу Донецької облради для проведення позачергової сесії

Голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута закликає сепаратистів звільнити залу Донецької обласної ради для проведення позачергової сесії.

Голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута закликає сепаратистів звільнити залу Донецької обласної ради для проведення позачергової сесії.. Про це йдеться в заяві донецького губернатора, повідомляє прес-служба ДонОДА.

"На Сході України реалізується цілеспрямований сценарій державного перевороту, спрямованого на розкол країни. Рішення, що приймаються зараз людьми, які захопили державні установи, є незаконними", - заявив Тарута.

На думку голови Донецької ОДА, законний вихід з кризи має знайти діюча обласна рада депутатів.

"Закликаю звільнити залу для проведення позачергової сесії. Щоб уникнути силового сценарію розвитку подій, необхідно дати депутатам можливість зібратися в екстреному порядку. Подальший діалог необхідно вибудовувати виключно в правовому полі", - заявив губернатор.

Раніше сьогодні самопроголошена влада Донецької області, яка захопила вчора, 6 березня 2014 р., адміністративну будівлю, в якій розташовується Донецька обласна рада та Донецька обласна державна адміністрація, оголосила про призначення на 11 травня 2014 р. референдуму про незалежність області.