ua en ru

Тарута написав листа Путіну

Голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута написав листа Президенту Росії Володимиру Путіну з нагоди його Дня народження.

Голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута (на фото) написав листа Президенту Росії Володимиру Путіну з нагоди його Дня народження. Текст звернення опубліковано на сайті ДонОДА.

"Впевнений - ви запам'ятаєте цей рік. За цей час на території вашої країни як би збільшилася, а моєї - як би зменшилася. Це сталося через братовбивчу війну, що вилилася в море горя, сліз і болю. На жаль, вдалося посварити братні народи, вбити клин ворожнечі між сусідами, зламати сім'ї. Ми в страшному сні не могли уявити той жах, який пережили", - написав Тарута.

За його словами, Донбас сьогодні знаходиться в комі.

"Якщо війна буде продовжена, мільйони людей залишаться один на один з голодом і холодом. Це станеться обов'язково, тому що масштаб руйнування інфраструктури Донбасу величезний", - підкреслив Тарута.

Він закликав Путіна зупинити війну "тут і зараз".

"Те крихке перемир'я, яке ми маємо сьогодні, не вселяє оптимізму у жителів Донбасу. Не звільняє їх від страху нічних артобстрілів. Потрібні більш рішучі дії в справі здобуття світу. Потрібні прямі максимально широкі переговори, які припинять хаос і створять фундамент довгого та міцного миру. І це не те питання, де варто з'ясовувати, хто повинен робити перший крок. Я бажаю вам мудрості зупинити цю війну", - зазначив Тарута.

Крім того, він підкреслив, що за останні 23 роки на Донбасі не було зафіксовано жодного конфлікту на мовному, релігійному або етнічному грунті.

Нагадаємо, за даними помічниці державного секретаря США Вікторії Нуланд, війна на Донбасі забрала життя понад 3 тис. українців і 700 росіян.