ua en ru

Тарифи на опалення в Україні будуть розраховувати виходячи з фактичного використання споживачами

Тарифи на опалення в Україні будуть розраховувати виходячи з фактичного використання споживачами Фото: Петро Пантелєєв

Сума буде розрахована виходячи з проектного теплового навантаження будинку з урахуванням зовнішньої температури під час опалювального сезону і кількості днів надання послуги

ПАТ "Київенерго" має намір розрахувати тариф на теплову енергію, спожиту у жовтні, за даними фактично використаного споживачами кількості тепла. Про це сьогодні в ході брифінгу заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Петро Пантелєєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Міська влада прийняла рішення, щоб мешканці мали можливість оплачувати не за тарифом на квадратні метри, а за фактично використане будинком тепло - так, як би вони платили за показниками будинкового лічильника теплоенергії", - сказав він.

За його словами, в отриманих користувачами квитанціях, сума буде розрахована виходячи з проектного теплового навантаження будинку з урахуванням зовнішньої температури під час опалювального сезону і кількості днів надання послуги.

Нагадаємо, раніше премьер-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що опалювати квартири українців будуть у відповідності з погодою.

"Це повинно стати відповідальністю теплокомуненерго - зменшувати обсяги споживання природного газу, зменшувати температуру теплоносія і відповідним чином зменшувати рахунок за опалення вашої квартири, а не опалювати атмосферу за ваші гроші", - повідомив Яценюк.

Повідомляється, що зараз, яка б не була температура на вулиці - "червоні батареї, відкриваємо вікна, і рахунки отримуємо за те, що опалюється атмосфер": "Так відбувається тому, що теплокомуненерго зацікавлені в тому, щоб спалити якомога більше газу і виставити якомога вищий рахунок".

"Уряд пропонує прив'язати рахунок, який отримують громадяни, до температури зовнішнього повітря", - підкреслив він.