ua en ru

Митний союз між Україною і ЄС неможливий найближчим часом, - Расмуссен

Митний союз між Україною і ЄС неможливий найближчим часом, - Расмуссен Фото: Андерс Фог Расмуссен на зустрічі YES (yes-ukraine.org)

Пропозиція створення МС між ЄС і Україною стане заохоченням для подальших реформ в Україні

Пропозиція створення Митного союзу між Євросоюзом та Україною стане заохоченням для подальших проєвропейських реформ в Україні, однак втілення цієї ініціативи найближчим часом неможливе. Про це заявив колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен на щорічній зустрічі YES у Києві 16 вересня 2017 року, повідомляє сайт заходу.

Виступаючи на конференції, Расмуссен висловив думку, що ЄС та Україна вже досягли важливих віх у розвитку своїх відносин, зокрема таких, як всебічна зона вільної торгівлі (ЗВТ) та безвізовий режим, які допомогли у проведенні реформ в Україні.

При цьому він наголосив, що важелі впливу ЄС на продовження трансформацій в Україні та провадження ЗВТ стануть менш потужними у більш довгостроковій перспективі, оскільки згодом розпочнеться період, пов'язаний із виборами, протягом якого посилити свої позиції прагнутимуть популісти.

«Митний союз між ЄС та Україною не може бути укладений у найближчому майбутньому, проте перспектива більшої економічної інтеграції допоможе Києву запроваджувати угоду про вільну торгівлю та долати перепони, пов’язані з інтересами, що стоять на шляху реформ», - зазначив Расмуссен.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що Україна може увійти до Шенгенського союзу.