ua en ru

Таліби оголосили про підготовку нового наступу в Афганістані

Таліби оголосили про підготовку нового наступу в Афганістані Ілюстративне фото (flickr.com)

Радикальний ісламський рух "Талібан" заявляє про наступ

Радикальний ісламський рух "Талібан" оголосив в середу, 25 квітня, про початок нового наступу в Афганістані. Про це повідомляє німецьке видання DW.

Зокрема, радикальний ісламський рух "Талібан" оголосив у середу, 25 квітня, про початок нового наступу в Афганістані. Його головними цілями стануть перебувають у країні військові США, їх союзників і агенти американської розвідки.

За інформацією видання, фактично це означає відмову від запропонованих президентом Афганістану переговорів про мир.

Присутність в країні військових США виключає "шанси на мир" і є вирішальним фактором для продовження війни, заявили в радикальному ісламському русі, яке контролює понад 14 відсотків території Афганістану.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в серпні 2017 року Дональд Трамп заявив про нової стратегії США щодо Афганістану, яка істотно розширила можливості американських військових у боротьбі з бойовиками. Зокрема, чисельність американського військового контингенту в Афганістані збільшиться на кілька тисяч чоловік.

У лютому 2018 року президент Афганістану Ашраф Гані запропонував руху "Талібан" почати мирні переговори. За словами експертів, планування нових нападів означає відмову від переговорів. Країні слід приготуватися до "гарячого і напруженого льоту", цитує AFP слова представника однієї з іноземних дипмісій в Кабулі.