ua en ru

Т.Васадзе повернув собі контроль над компанією "Дженералі Гарант Страхування життя".

Підприємець, народний депутат Таріел Васадзе (БЮТ) повернув собі контроль над компанією "Дженералі Гарант Страхування життя", пише "Комерсант-Україна".

У страховій компанії (СК) повідомили, що Assicurazioni Generali продала 51% акцій ЗАТ "УСК "Дженералі Гарант Страхування життя" попереднім власникам. Як повідомлялося, контрольний пакет акцій СК в червні 2006 р. купила Generali Vienna Group. Акціонерами СК тоді були корпорація "Укравто", Запорізький автомобілебудівний завод, Таріел Васадзе і Юрій Лахно. За 51-процентні пакети "Дженералі Гарант Страхування життя" і "Дженералі Гарант Страхування" було заплачено до 90 млн дол.

Пізніше Assicurazioni Generali створила з чеським холдингом PPF групу, в яку в Україні також увійшло ЗАТ "Чеська страхова компанія Україна Страхування життя". "Оскільки GENERALI-PPF в Україні володіє однією компанією на 100%, а іншою - на 51%, було вирішено сконцентрувати діяльність на тій, де 100%. Український власник зробив пропозицію повернути собі пакет з 51%, власником якого він був", - сказав голова правління СК "Дженералі Гарант Страхування життя" Станіслав Гоцуляк. Після завершення операції СК буде повернене назва "УСК "Гарант-лайф".

Радник голови правління "Дженералі Гарант Страхування" Юрій Лахно повідомив, що лайфовая компанія продана "за символічну ціну".