ua en ru

Сюмар: переговори щодо виходу з політичної кризи триватимуть мінімум 2 тижні

Сюмар: переговори щодо виходу з політичної кризи триватимуть мінімум 2 тижні Фото: Вікторія Сюмар прогнозує, що переговори по коаліції затягнуться

У парламенті поки достатньо голосів для голосування за соціальні законопроекти

Переговорний процес щодо виходу з політичної кризи в Україні триватиме ще мінімум два тижні. Про це заявила в кулуарах парламенту заступник голови фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар, предає кореспондент РБК-Україна.

"За ці два-три місяці, скільки триває фактично криза, уряд підвішений і не може нормально працювати, ми не бачимо варіантів виходу з цієї ситуації. Що буде далі? Наступний тиждень не сесійний. Наскільки я розумію...зібрати позачергову сесію буде надзвичайно складно. Це означає, що ми підвішуємо ситуацію знову на два тижні", - повідомила Сюмар.

За її словами, зараз в парламенті є достатньо голосів для голосування за соціальні законопроекти.

"Парламент заблокований не цим питанням (обговоренням щодо законопроекту про спецконфіскації майна, - ред). В парламенті сьогодні внесені законопроекти виключно соціального спрямування та питання, пов'язані з ратифікацій. Це єдине, що знаходить сьогодні голоси. Голосу не перебувають через те, що немає вирішення проблеми, пов'язаної з політичною кризою", - додала Сюмар.

Нагадаємо, раніше в "Самопомічі" назвали умови для повернення в коаліцію.