ua en ru

Ситник заявив про зупинку досудового розслідування у справі щодо Охендовського

Ситник заявив про зупинку досудового розслідування у справі щодо Охендовського Фото: Артем Ситник (twitter.com/nab_ukr)

Відповідне рішення пприйнято у зв'язку з виконання міжнародних правових доручень

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив про зупинку досудового розслідування у справі щодо голови Центральної виборчої комісії України Михайла Охендовського. Про це Ситник заявив у ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо ми говоримо про справу за підозрою голови Центральної виборчої комісії, скажу відверто, була дискусія з прокурорами, з приводу завершеності цієї справи. Зараз по цій справі прийнято рішення про зупинення досудового розслідування у зв'язку з виконання міжнародних правових доручень. По результату виконання цих доручень буде прийнято остаточне рішення. І це зовсім не значить, що справа "здулася", - заявив Ситник.

Нагадаємо, раніше Ситник заявляв, що НАБУ зібрало достатньо доказів для складання обвинувального акта у відношенні голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Михайла Охендовського.

"Ми підготували проект остаточної підозри, але в ході дискусії з нашими колегами з САП ми прийняли рішення направити ще кілька міжнародних доручень. Хоча, на мою думку, зібраних доказів достатньо для передачі в суд. Але обвинувальний акт стверджує не директор НАБУ, а антикорупційний прокурор. На думку антикорупційного прокурора, потрібно ще вимагати ці дані з інших держав", - повідомляв Ситник.