ua en ru

Ситник розповів про тиск на експертів, які проводили економічну експертизу у справі Насірова

Ситник розповів про тиск на експертів, які проводили економічну експертизу у справі Насірова Фото: голова Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник

На думку керівника НАБУ, спроби тиску не мали успіху

Голова Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник розповів про тиск, який здійснювали на експертів, які проводили економічну експертизу у справі відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова. Про це голова НАБУ заявив в інтерв'ю "Громадському".

Ситник розповів, що тиск здійснював керівник експертної служби. Тим не менш, на думку голови НАБУ, спроби тиску не мали успіху.

"У мене було занепокоєння, що дуже великий тиск здійснювався на експертів, які проиводили економічну експертизу. На жаль, керівник експертної служби намагався прямо вчинити тиск них. Щодо цього я направив лист міністру юстиції, оскільки цей експертний підрозділ входить в структуру Мін’юсту. Це мене справді бентежило, були порушення. Але ми передопитали експертів ще раз, і вони підтвердили достовірність своїх висновків. Тому ці спроби тиску на експертів не мали ніякого успіху", - розповів Ситник.

Зазначимо, що голова НАБУ не виключає, що на суд також здійснювали тиск.

"Здійснення тиску на суд та на представників судової влади я не виключаю", - додав Ситник.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що клініко-експертна комісія Міністерства охорони здоров'я України не підтвердила діагноз, який поставили у клінічній лікарні "Феофанія" голові Державної фіскальної служби Роману Насірову.