ua en ru

Ситник: з арештованих рахунків Арбузова намагаються вивести 150 млн доларів

Ситник: з арештованих рахунків Арбузова намагаються вивести 150 млн доларів Фото: голова НАБ Артем Ситник

Директор НАБ пригрозив кримінальною відповідальністю суддям, які задовольнять заяви про виведення коштів з компаній Арбузова

Співробітники Національного антикорупційного бюро України (НАБ) знайшли докази початку реалізації плану з виведення з арештованих рахунків 150 млн доларів, що належали колишньому першому віце-прем'єр-міністру України Сергію Арбузову. Про це 18 травня під час парламентських слухань на тему "Стан реалізації засад антикорупційної політики в Україні" заявив директор НАБ Артем Ситник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми проводили обшук в приміщенні, яке було названо "приймальня народного депутата" і знайшли документи і схеми, які свідчили про те, що почали реалізовуватися наміри виведення 150 мільйонів доларів заарештованих ... які заарештовані і заблоковані у вигляді частково грошових коштів, а частково фонду облігацій внутрішньої позики на одній з фірм, яка підконтрольна колишньому чиновнику Арбузову", - повідомив Ситник.


"Я закликаю суддів, які отримують заяви про виведення цих коштів з-під арешту за мотивами, що на сьогоднішній день ця офшорна фірма вже не належить Арбузову, я закликаю не приймати рішень, які потім закінчаться кримінальним переслідуванням цих суддів", - заявив керівник НАБ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що шляхом відкритого конкурсу в штат НАБ було набрано 500 співробітників.