ua en ru

Син нардепа Білозір працював в компанії, причетній до захоплення заводу "Океан", - ЗМІ

Син нардепа Білозір працював в компанії, причетній до захоплення заводу "Океан", - ЗМІ

Син Оксани Білозір Андрій працював на ТОВ "Океан-Судноремонт"

Син народного депутата Оксани Білозір Андрій працював на ТОВ "Океан-Судноремонт", діяльність якого розслідується в контексті незаконного використання майна ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" після захоплення підприємства у вересні 2016 р. Про це стало відомо з інтерв'ю з ліквідатором ПАТ "МСЗ Океан" Іриною Сербін, опублікованому в тижневику "Дзеркало тижня".

Зокрема, журналіст видання заявляє, що має у своєму розпорядженні копію наказу про звільнення з компанії "Океан-Судноремонт" заступника директора з зовнішньоекономічної діяльності Білозіра Андрія Ігоровича. У свою чергу, ліквідатор ПАТ "МСЗ " Океан" прокоментувала цю інформацію. "Думаю, це простий збіг. Дуже на це сподіваюся", - сказала Сербін.

Даний факт може пояснювати можливу зацікавленість та залучення депутата Білозір в події, що розгортаються останній рік навколо підприємства. Нам вдалося відшукати копію цього документа.

alt

Документ підписаний Леонідом Шумилом 8 червня 2017 р. З нього випливає, що Андрій Білозір був працевлаштований на ТОВ "Океан-Судноремонт" за сумісництвом. Звільнився за згодою сторін. У той же час, невідомо, з якої дати Андрій Білозір працював в ТОВ Океан-Судноремонт. Очевидно, що він працював в компанії в той період, коли ТОВ "Океан-Судноремонт" було уповноважено на збереження майна ПАТ "МСЗ " Океан", і будь-яка діяльність на території ПАТ "МСЗ " Океан" була заборонена судом. Незважаючи на таку заборону, ЗМІ неодноразово писали про грубе порушення ухвали Печерського суду Києва від 9 вересня 2016 р про заборону на використання майна ПАТ НСЗ Океан.

Також Оксану Білозір пов'язують з подіями на захопленому рейдерами "Океані" мінімум двоє помічників: Олександра Жарикова та Ігор Ігнатов.

alt

За інформацією ЗМІ, Ігнатов і Жарикова є офіційними представниками за довіреністю кіпрської компанії Zonel Operations Limited, яку пов'язують з екс-повноважним представником президента Російської Федерації Ігорем Юсуфовим. Раніше ця компанія зверталася до Печерського суду з проханням суд передати їм все рухоме і нерухоме майно ПАТ "МСЗ Океан".

Як відомо, 13 вересня 2016 р. Оксана Білозір офіційним запитом звернулася до генерального прокурора Юрія Луценка з проханням розслідувати доведення ПАТ "МСЗ Океан" до банкрутства. Через 12 днів після цього, 25 вересня 2016 р ПАТ "МСЗ Океан" був переданий співробітниками ГПУ і СБУ - під "відповідальне зберігання" ТОВ "Океан-Судноремонт", в якому в подальшому був працевлаштований Андрій Ігорович Білозір.

Також, 30 березня 2017 р стало відомо, що Оксана Білозір вимагала від Міністерства юстиції провести перевірку діяльності ліквідатора ПАТ "МСЗ "Океан" Ірини Сербін. В ході перевірки (яка могла бути вже третій за півроку) порушень закону з боку арбітражного керуючого Ірини Сербін встановлено не було.

У березні 2017 р., коли народний депутат Оксана Білозір вимагала від Мін'юсту перевірити ліквідатора ПАТ " МСЗ "Океан", її помічники Ігнатов і Жарикова вже офіційно представляли компанію Zonel Operations Limited (можливо, причетну до доведення ПАТ "МСЗ "Океан" до банкрутства), а Андрій Ігорович Білозір вже був співробітником ТОВ "Океан-Судноремонт" (незаконне використання яких майна ПАТ "МСЗ "Океан" на даний момент розслідується в рамках відповідних кримінальних проваджень).

Як повідомлялося, з листопада 2015 року МСЗ "Океан" перебував у процедурі ліквідації, яка передбачала продаж цілісного майнового комплексу підприємства на відкритому аукціоні з обов'язковим збереженням його профільної діяльності.

У вересні 2016 року Печерський районний суд Києва (суддя Олег Білоцерківець, - ред.) за клопотанням ГПУ заарештував майно заводу "Океан", який на той момент проходив процедуру ліквідації для фінансового оздоровлення. Після цього зусиллями СБУ та Генеральної прокуратури завод був переданий під контроль представнику компанії Zonel Operations Ltd Леоніду Шумилу, директорові ТОВ "Океан-Судноремонт". За даними ЗМІ, він фігурує в низці кримінальних справ в якості обвинуваченого у привласненні коштів, шахрайстві та доведенні до банкрутства підприємств.