ua en ru

Понад 80% ремонтних робіт на дорогах у 2016 році проведено неякісно, - "Укравтодор"

Понад 80% ремонтних робіт на дорогах у 2016 році проведено неякісно, - "Укравтодор" Фото: Фото: глава "Укравтодору" Славомір Новак ("УНІАН")

"Укравтодор" та ДП "Дорцентр" провели моніторинг ремонтних робіт на 132 об'єктах в 21 області України

В результаті перевірки технічного стану доріг, на яких у 2016 році проводилися ремонтні роботи, вдалося з'ясувати, що 83% робіт були проведені неякісно. Про це повідомляється на сайті Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодор").

Зазначено, що з початку березня фахівці "Укравтодору" і ДП "Дорцентр" провели моніторинг ремонтних робіт на 132 об'єктах в 21 області України.

У результаті перевірки вдалося з'ясувати, що тільки 23 об'єкти не мають явних дефектів, 57 об'єктів мають незначні дефекти, а 52 об'єкти мають серйозні недоліки.

Повідомляється, що найбільш розповсюдженими дефектами після проведених ремонтних робіт є руйнування та деформації на новому покритті, у тому числі вибоїни, тріщини, розкриття стиків, просідання дорожнього покриття, а також незавершені у повному обсязі роботи.

Зазначено, що дефекти також виникають внаслідок технічних помилок, використання невідповідних матеріалів або проведення робіт у невідповідних погодних умовах.

Голова "Укравтодору" Славомір Новак заявляє, що відповідальність за технічні дефекти повністю лежить на підрядниках. Також він додав, що дефекти, які з'являються після виконання робіт, повинні бути усунені підрядниками у рамках гарантії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державне агентство автомобільних доріг України готує проекти на роботи вартістю 18 млрд гривень.