ua en ru

Пов'язані з ІДІЛ хакери закликали прибічників атакувати нью-йоркців

Пов'язані з ІДІЛ хакери закликали прибічників атакувати нью-йоркців Фото: хакери виклали в мережу дані тисяч нью-йоркців і закликали атакувати їх

Група хакерів опублікувала відомості про тисячі жителів Нью-Йорка

Група хакерів, пов'язаних з терористичним угрупуванням "Ісламська держава" (ІДІЛ), виклала в мережу персональні дані кількох тисяч жителів Нью-Йорка, назвавши їх ціллю для бойовиків терористичної організації. Про це повідомляє Reuters.

За словами джерела агентства, опубліковані хакерами дані включають імена, домашні адреси і адреси електронної пошти, причому в ряді випадків інформація вже застаріла.


Згідно з інформацією телеканалу ABC, в списку багато співробітників урядових відомств, пов'язаних з державним департаментом та міністерством оборони США, але є й прості жителі Нью-Йорка, які ніяк не пов'язані з державними структурами.

Повідомляється, що поліція Нью-Йорка і агенти Федерального бюро розслідувань (ФБР) зараз повідомляють нью-йоркців зі списку про те, що трапилося, проте стверджують, що серйозної небезпеки немає.

Нагадаємо, раніше група хакерів, що підтримують ІДІЛ, заявила про крадіжку особистих даних співробітників Держдепартаменту США.