ua en ru

Святий Престол уточнив свою позицію щодо автокефалії для України

Святий Престол уточнив свою позицію щодо автокефалії для України Фото: апостольський нунцій в Україні Клаудіо Ґуджеротті (nunciaturekyiv.org)

Ватикан не має наміру давати якусь оцінку з цього питання

Ватикан не має наміру давати якусь оцінку автокефалії для Української православної помісної церкви, так як вважає її внутрішнім питанням православної церкви. Про це йдеться в повідомленні на сайті Апостольської нунціатури, яка є дипломатичним представництвом Святого Престолу.

Зокрема, уточнюється, що щодо питання створення Української помісної православної церкви Ватикан не має наміру давати якусь оцінку. Також підкреслюється, що створення нової церкви є внутрішнім питанням православної церкви.

Нагадаємо, раніше секретар з міждержавних відносин Святого Престолу Пол Річард Галлахер заявив, що Ватикан поважає рішення про створення єдиної помісної церкви. На підставі даної інформації МЗС України дійшов висновку, що підтримка Ватикану і чітка позиція щодо надання томосу може зміцнити міжрелігійний діалог.

Відзначимо, в Нью-Йорку президент Петро Порошенко заявив, що процес прийняття рішення Вселенським патріархатом про автокефалії для Української помісної православної церкви вийшов на фінішну пряму.