ua en ru

"Свобода" намагається піаритися за будь-яку ціну, - експерти

"Свобода" намагається піаритися за будь-яку ціну. Про це заявив директор центру політичного аналізу "Стратагема", шеф-редактор порталу "Хвиля" Юрій Романенко під час опитування експертів.

За його словами, на Евромайдане люди виходять підтримати не політичні партії, а ідею євроінтеграції. Всупереч цьому, переконаний політолог, більшість політичних сил використовують Євромайдан виключно для самопіару.

"Свобода" цей тренд не вловила і намагається піаритися за будь-яку ціну, влізти в якісь теми, які виникають періодично, з тих чи інших причин, але не мають до них ніякого відношення, і вони просто намагаються осідлати, і тим самим каналізувати протести", - вважає Романенко.
На його думку, знаковою подією для "Свободи", що ілюструє його висновки, є інцидент з депутатом Юрієм Михальчишином, коли, під час Евромайдана у Львові його освистали учасники акції за використання партійних прапорів і політичної символіки. Більше того, депутат від "Свободи" вдався до образ на адресу мітингуючих, що не могло не закінчитися скандалом.
Аналізуючи даний інцидент Тарас Березовець, директор компанії стратегічного консалтингу Berta Communications вважає, що негатив, який сьогодні накопичено щодо Свободи, пов'язаний з невмінням партії правильно працювати з суспільством.
"Поведінка тієї ж Фаріон, яка посварилася з усіма парламентськими журналістами, Михальчишин, який в грубій формі звернувся до львівським студентам, які фактично першими вийшли протестувати у Львові, показує, що ці люди застрягли в часі, причому років так 20, і не можуть пристосуватися до нових політичних реалій", - заявив політтехнолог.
Директор Європейського інституту політичної культури Олександр Булавін вважає, що на Західній Україні особливо відчувається, що присутність "Свободи" у влади ніяким чином не поліпшило життя звичайних громадян.
"У свисток" йде енергія, пов'язана із зовнішньою політикою та іншими речами, але господарською роботою вони робити не вміють і їм це не цікаво", - упевнений експерт.
Політтехнолог навів приклад, що на Евромайдане "Свобода" використовувала звичний репертуар "почала гудити жидів і москалів", в той час, коли люди просили їх цього не робити.
Олександр Булавін вважає, що це певні сигнали розчарування та іміджевих втрат для Свободи.
"Я думаю, що якби зараз були вибори до Верховної Ради, то Свобода ні в якому разі не набрала б такої великої кількості голосів", - резюмував політтехнолог.