ua en ru

Світоліна завершила сезон в статусі шостої ракетки світу

Світоліна завершила сезон в статусі шостої ракетки світу Фото: Еліна Світоліна (@WTA_insider)

Українка опустилась на дві позиції після виступу на Підсумковому турнірі

Українська тенісистка Еліна Світоліна завершила сезон в статусі шостої ракетки світу. Відповідне місце вона займає в оновленому за 30 жовтня рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA).

Світоліна опустилася на дві позиції після виступу на Підсумковому турнірі WTA.

На вершині рейтингу завершує сезон румунка Сімона Халеп, другою йде іспанка Гарбіньє Мугуруса, на третьому - датчатка Каролін Возняцькі. Слідом розташувалися чешка Кароліна Плішкова та американка Вінус Вільямс.

До першої десятки також входять Олена Остапенко з Латвії, француженка Каролін Гарсія, британка Йоганна Конта та француженка Крістіна Младенович.

Світоліна опустилася на дві позиції після виступу на Підсумковому турнірі WTA, на якому наша спортсменка поступилася переможниці турніру Возняцкі, а також Гарсії, але при цьому обіграла вже екс-першу ракетку світу Халеп.

Еліна цього року увірвалася до top-10 світового рейтингу і навіть входила до першої трійки. Загалом у top-100 рейтингу WTA входять чотири українки - Леся Цуренко - 43, Катерина Козлова - 86 і Катерина Бондаренко - 93.

Нагадаємо, українська тенісистка Марта Костюк завершила сезон перемогою на Підсумковому турнірі Junior Masters Міжнародної федерації тенісу (ITF) у віковій категорії 18 років і молодше, який пройшов у Ченду (Китай).