ua en ru

Світоліна вперше в кар'єрі зіграє на підсумковому турнірі року

Світоліна вперше в кар'єрі зіграє на підсумковому турнірі року Фото: Еліна Світоліна (instagram.com/elisvitolina)

Українка гарантувала собі місце серед кращих тенісисток сезону

Перша ракетка України і третя ракетка світу Еліна Світоліна гарантувала собі місце серед восьми найкращих тенісисток цього сезону і вперше в кар'єрі зіграє на підсумковому турнірі (WTA Finals 2017). Про це повідомляє сайт SportArena.

Після завершення чергового ігрового тижня прохідний бал був знижений до 4486 очок і таким чином, відразу шість тенісисток вже гарантували собі участь на Підсумковому турнірі. Світоліна до кінця вересня року набрала 4815 очок.

Першою на змагання кваліфікувалася лідер світового рейтингу Гарбінє Мугуруса (Іспанія). Також участь собі забезпечили Сімона Халеп (Румунія), Кароліна Плішкова (Чехія), Каролін Возняцкі (Данія) і Вінус Вільямс (США).

На два вакантних місця претендують Олена Остапенко (Латвія) і Йоханна Конта (Великобританія), а Христина Младеновіч (Франція) і Світлана Кузнєцова (Росія) поки займають позиції запасних.

У цьому сезоні Еліна виграла п'ять турнірів WTA - Тайвань, Дубай, Стамбул, Рим і Торонто. Найближчими змаганнями , на яких виступить Світоліна, стане турнір в Пекіні. Підсумковий турнір пройде з 22 по 29 жовтня в Сінгапурі.

Нагадаємо, українська тенісистка Еліна Світоліна закріпилась на третьому рядку рейтингу WTA.