ua en ru

Світоліна може стати першою ракеткою світу за підсумками Ролан Гаррос

Світоліна може стати першою ракеткою світу за підсумками Ролан Гаррос Фото: Світоліна і ще 5 тенісисток можуть очолити рейтинг WTA

Лідер рейтингу WTA може змінитися після завершення Відкритої першості Франції

Шість тенісисток мають шанс стати лідерами рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA) за підсумками майбутнього Відкритого чемпіонату Франції (Ролан Гаррос). Про це повідомляє WTA Insider.

Лідером рейтингу на даний момент є румунка Симона Халеп. Її можуть обійти датчанка Кароліна Возняцкі, іспанка Гарбінє Мугуруса, українка Еліна Світоліна, чешка Кароліна Плішкова і француженка Каролін Гарсія.

Симона гарантує собі перше місце, якщо візьме титул. Румунці для збереження шансів потрібно як мінімум вийти у півфінал. При цьому, якщо Возняцкі добереться до 1/4 фіналу, то Халеп повинна ставати фіналісткою турніру.

Возняцкі стане першою, якщо візьме титул. Якщо Халеп і Гарбінє Мугуруса не вийдуть в 1/2 фіналу, а Світоліна, Гарсія та Плішкова при цьому не виграють турнір, Каролін також стане лідером рейтингу.

Гарбінє Мугуруса повинна як мінімум вийти у півфінал. Якщо Возняцкі отримає хоч одну перемогу, Гарбин потрібно буде виходить у фінал. Також іспанка стане лідером, якщо виграє змагання, а Возняцкі не дійде до фіналу.

Світоліна, Гарсія та Плішкова повинні як мінімум брати титул. Також Еліні при цьому потрібно, щоб Возняцкі не дійшла до 1/2 фіналу, а Халеп - до фіналу.

Плішкова потрібно, щоб Возняцкі програла на старті, Халеп - до півфіналу, а Гарбінє Мугуруса - до фіналу.

Гарсія потрібно, щоб Возняцкі не вийшла в четверте коло, Халеп - в півфінал, а Гарбінє Мугуруса - в фінал.

Нагадаємо, минулого року Світоліна дійшла до чвертьфіналу Ролан Гаррос, поступившись Симоні Халеп з рахунком 3:6, 7:6 (8:6), 6:0.