ua en ru

Світоліна пробилася до півфіналу престижного турніру в Торонто

Світоліна пробилася до півфіналу престижного турніру в Торонто Фото: Еліна Світоліна (twitter.com/WTA)

Українська тенісистка переграла іспанку з рахунком 4:6, 6:4, 6:3

Перша ракетка України Еліна Світоліна здобула вольову перемогу над іспанкою Гарбін'є Мугурусою в чвертьфіналі турніру серії Premier 5 у Торонто (Канада). Українська тенісистка переграла іспанку з рахунком 4:6, 6:4, 6:3, повідомляє прес-служба WTA у Twitter.

Чвертьфінальний матч розпочався ще вночі 12 серпня, однак після завершення першого сету його було зупинено через зливу, яка нахлинула найбільше місто Канади.

Продовження запеклого протистояння суперниць, які йдуть поряд у світовому рейтингу (Мугуруса - 4, Світоліна - 5), відбулося вже о 18:00 суботи. В ході другого сету тенісистки раз по раз вигравали подачі одна одної, однак на одну більше вдалося взяти українці.

У третьому сеті Світоліна зуміла переломити хід поєдинку на свою користь, здобувши перемогу над Мугурусою.

Загалом ця перемога стала 42-ою для українки в нинішньому сезоні, що є другим показником серед усіх спортсменок, та 8-ю над представницями Топ-10 (один із найкращих показників).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на турнірі категорії Premier 5, що проходить зараз у Торонто, українська тенісистка Еліна Світоліна вийшла в чвертьфінал турніру, обігравши екс-першу ракетку світу Вінус Уільямс.