ua en ru

Світоліна повернулась в топ-5 рейтингу WTA

Світоліна повернулась в топ-5 рейтингу WTA Фото: Еліна Світоліна (twitter.com/usopen)

Костюк починає тиждень з новим рекордом

Перша ракетка України Еліна Світоліна піднялася на одну позицію вгору і тепер займає п'яте місце в рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA). Про це повідомляється на сайті організації.

Українка поліпшила позиції попри поразку в своєму стартовому матчі на турнірі в Ухані. На змаганнях в Пекіні, які почалися вже на вихідних, Світоліна також завершила боротьбу на старті.

Друга ракетка України Леся Цуренко після програшу в Ухані втратила одну сходинку в рейтингу. На турнірі в Пекіні вона пробилася до другого кола, де сьогодні зіграє проти Юлії Гьоргес.

Катерина Козлова завдяки виходу в півфінал в Ташкенті стрибнула на 12 позицій і опинилася на 107 місці, а минулорічна чемпіонка турніру Катерина Бондаренко, яка пропустила змагання, втратила відразу 50 рядків - 134 місце. Для Бондаренко це найгірший результат в рейтингу з лютого 2017 року.

16-річна Марта Костюк поліпшила своє становище на одну позицію і оновила особистий рекорд в рейтингу: 122 місце. Минулого тижня Костюк стартувала на турнірі в Ташкенті, де програла в першому раунді.