ua en ru

Світоліна вперше зіграє в 1/4 фіналу Australian Open

Світоліна вперше зіграє в 1/4 фіналу Australian Open Фото: Еліна Світоліна (twitter.com/WTA)

Українка у четвертому колі обіграла представницю Чехії

Перша ракетка України Еліна Світоліна у дебютному матчі на стадії четвертого кола Відкритого чемпіонату Австралії (Australian Open) обіграла представницю Чехії Денису Аллертову і вперше вийшла до 1/4 фіналу турніру.

Поєдинок закінчився з рахунком 6:3, 6:0. Матч тривав менш як годину. За цей час Світоліна зробила сім ейсів, шість брейків і допустив дві подвійні помилки. На рахунку Аллертовой одна подача навиліт, один реалізований брейк-поінт з однієї спроби і три помилки при введенні м'яча в гру.

Світоліна вперше в кар'єрі вийшла у чвертьфінал Australian Open. До цього тричі українка зупинялася в третьому колі.

Суперницею Світоліной в чвертьфіналі стане 37 ракетка світу бельгійка Еліза Мертенс, яка в своєму матчі четвертого кола обіграла хорватку Петру Мартич.

На шляху до матчу Світоліна обіграла сербку Івану Йоровіч в першому раунді, чешку Катерину Синякову в другому і юну українку Марту Костюк в третьому.

На шляху до даного матчу Світоліна обіграла сербку Івану Йорович в першому раунді, чешку Катерину Синякову у другому і юну українку Березня Костюк в третьому.

Нагадаємо, перша ракетка України Еліна Світоліна є однією з претенденток на лідерство в рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA) за підсумками Australian Open. Для цього українці треба дійти як мінімум до півфіналу.