ua en ru

Світлична зберегла лідерство в рейтингу голів ОДА, - КВУ

Світлична зберегла лідерство в рейтингу голів ОДА, - КВУ Фото: Юлія Світлична

КВУ презентував рейтинг голів ОДА

Голова Харківської обласної державної адміністрації (ХОДА) Юлія Світлична очолила рейтинг діяльності голів ОДА за перший квартал 2017. Про це свідчать результати відповідного дослідження Комітету виборців України (КВУ), презентованого сьогодні, 25 квітня, повідомляють ЗМІ.

Зокрема, за інформацією КВУ, у першу п'ятірку також увійшли глави Донецької, Кіровоградської, Тернопільської та Закарпатської облдержадміністрацій. В аутсайдерах рейтингу, Херсонська, Черкаська, Рівненська, Чернівецька та Волинська області.

alt

Голова ХОДА Світлична зберегла лідерство в рейтингу, який очолила ще за підсумками 2016 року. Експерти відзначили ефективну роботу керівництва області в питанні евакуації людей з Балаклії, результативність у лобіюванні на центральному рівні законопроектів, які відкривають нові можливості для регіону, збільшення кількості масових спортивних і культурних заходів – фінал кубка України з футболу, Всеукраїнська універсіада з боксу, кубок країни з альпінізму тощо.

"В березні керівництво області пройшло тест на ефективність ситуації – в результаті диверсії сталися вибухи в 65-му арсеналі Міноборони в м. Балаклія. Координувала роботу по локалізації надзвичайної ситуації Юлія Світлична, яка максимально оперативно прийняла рішення про евакуацію місцевих жителів. Незважаючи на масштаб катастрофи, трагічних наслідків вдалося уникнути. Крім того, область відрізняється високою інтенсивністю й результативністю міжнародних контактів", – йдеться в дослідженні КВУ.

Глава Донецької області Павло Жебрівський, який займає друге місце, значно покращив свої позиції у порівнянні з рейтингом 2016 року, піднявшись відразу на 9 сходинок.

"Незважаючи на незначне зниження темпів промисловості, в області зріс експорт товарів і в цілому зберігається позитивне сальдо зовнішньої торгівлі (станом на січень - 225 млн дол.). В області також зріс розмір заробітної плати і в лютому склав 6,7 тис. грн. Найвищі оцінки від експертів голова Донецької області отримав за реалізацію ProZorro, вирішення кризових ситуацій і регіональних проблем, а також прозорість роботи", – наголошується в звіті КВУ.

Місця в кінці рейтингу зайняли керівники Херсонської (Андрій Гордєєв), Черкаської (Юрій Ткаченко), Рівненської (Олексій Муляренко) та Чернівецької (Олексій Фіщук) областей.

Останнє місце в рейтингу зайняв керівник Волинської області Володимир Гунчик, який втратив у порівнянні з 2016 роком 5 позицій.

alt

"Одним з найменш успішних напрямків діяльності ОДА в I кварталі стала зовнішня торгівля товарами. У I кварталі також мало місце зростання цін на споживчому ринку області. Недостатньо ефективною, за словами експертів, є діяльність ОДА в напрямку боротьби з корупцією і в напрямку протидії незаконному видобутку бурштину", – резюмується у дослідженні.

За словами гендиректора КВУ Олексія Кошель, починаючи з цього звіту діяльність голів ОДА оцінюватиметься поквартально. У дослідженні враховуються показники соціально-економічного розвитку регіону та результатів опитування експертів.

"Для тих керівників ОДА, які займають останні позиції – це знак, що вони працюють неефективно. Якщо і за результатами річного рейтингу, і квартального, показники не змінюються, то очевидно, що людина не на своєму місці. Ми будемо продовжувати робити щоквартальні дослідження і за підсумками року буде складено рейтинг за 2017 рік. Результати дослідження направляються головам ОДА, президенту і голові уряду", – зазначив Кошель.

alt

Нагадаємо, що в лютому 2017 року КВУ оприлюднила перший рейтинг голів ОДА, який базувався на результатах роботи у 2016 році.