ua en ru

Сватівський завод експериментального лиття заявляє про рейдерське захоплення підприємства

Сватівський завод експериментального лиття заявляє про рейдерське захоплення підприємства Сватівський завод експериментального лиття заявляє про рейдерське захоплення підприємства

Невідомі в максах увірвалися на підприємство 28 грудня

Невідомі в масках, надавши виписку з Держреєстру про нібито зміну власника. увірвалися на підприємство "Сватівський завод експериментального лиття" (Луганська область) 28 грудня, після 18:00. Про це йдеться в офіційному прес-релізі підприємства.

"На території на даний момент чергує поліція. Не залишають завод директор і співробітники, нібито не дати загарбникам вивезти обладнання. Тим самим зупинивши роботу підприємства, яке надає роботу місцевим жителям і є бюджетоутворюючим в місті", - йдеться в повідомленні.

Крім того, на підприємстві повідомляють, що після закінчення робочого дня, коли більшість співробітників покинуло територію підприємства, близько 50-ти чоловік у військовій формі здійснили захоплення території підприємства. Охорона з чотирьох осіб була нейтралізована.

"Ми були не готові до такого повороту. За 1,5 години весь колектив заводу повернувся на підприємство, щоб відстояти його і підтримати законне керівництво, так як працюємо разом 10 років. Були викликані правоохоронні органи: поліція і спецназ, які стали живим щитом між загарбниками і трудівниками заводу, щоб не допустити кровопролиття. Варто звернути увагу, що загарбники перебували в теплих приміщеннях, в той час як заводчани мерзли на холоді. Сьогодні вранці весь колектив оголосив блокаду, заявивши, що ні за яких обставин не стане працювати на псевдокерівництво. Я є директором заводу тривалий час", - розповів директор підприємства Сергій Івченко.

Він також зазначив, що його "знає і місцева влада, і прокуратура", однак від них на даний момент не було ніякої підтримки.

Директор заводу і працівники звернулися за допомогою до влади, а також до міністра юстиції України Павла Петренка і його заступника з питань державної реєстрації.

Як повідомляють ЗМІ, власник "Сватівського заводу експериментального лиття" Сергій Білогородський вже півроку перебуває в СІЗО за заявою колишнього бізнес-партнера Владислава Дрейгера, який звинуватив його у співпраці з сепаратистами.