ua en ru

За добу ситуація на Донбасі суттєво загострилася, - штаб АТО

За добу ситуація на Донбасі суттєво загострилася, - штаб АТО Фото: ЗСУ (facebook.com/28brigade)

Троє українських військовослужбовців загинули, ще четверо - поранені

За минулу добу ситуація в зоні проведення АТО на Донбасі загострилася. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook.

"Російсько-окупаційні війська продовжують порушувати перемир'я й збільшили кількість і інтенсивність збройних провокацій, у тому числі з озброєння, яке давно повинно бути відведеним від лінії зіткнення", - йдеться в повідомленні.

Так, всього за минулу добу зафіксовано 7 обстрілу сил АТО з боку бойовиків.

"Під час виконання бойових завдань загинули троє українських вояків, ще троє отримали поранення, а один - отримав бойову травму", - розповіли в штабі.

На Луганському напрямку бойовики обстріляли з мінометів різних калібрів укріплення Збройних Сил України поблизу Троїцького, в районі Світлодарської дуги, а також на підступах до Луганського і Новолуганська.

"Незважаючи на те, що в останньому випадку обстріл загарбників мали прицільний характер і несли безпосередню загрозу життю і здоров'ю українських воїнів, наші захисники були змушені придушити вогневу активність окупантів з озброєння, не забороненого мінськими домовленостями", - додали в штабі АТО.

Тим часом на Донецькому напрямку бойовики порушували домовленості про припинення вогню з автоматичних гранатометів станкових біля Верхньоторецька і шахти Бутівка.

#АТОподії #АТОречник #Donbas #spokesperson #statement Зведення Прес-центру штабу АТО за 10 січня 2018 року Доба, що мін...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 10 січня 2018 р.

Нагадаємо, станом на 18:00 10 січня, на Донбасі російсько-окупаційні війська провели 4 прицільні обстріли позицій сил антитерористичної операції (АТО).